Alltsedan barnsben har jag älskat djur, och veterinär hade jag bestämt att jag skulle bli redan i lekis. Plan B var ridande polis, för då fick man rida på jobbet och jaga banditer samtidigt.

veterinar_81

Direkt efter veterinärexamen styrde  jag kosan tillbaka till Norrland, för det är här jag trivs!
Min första kvacksommar tillbringade jag i Luleå, och mitt första vick blev sen i Piteå. Ett halvår senare fick jag fast tjänst i Luleå som distriktsveterinär.

 

kossa2

På senare tid blev det stora förändringar i vår arbetssituation. På grund av veterinärsbrist så slogs stationerna i Piteå och Luleå ihop och vi kom under jourtid att täcka upp hela fyrkanten! Det blev en hel del körande, för att inte tala om de ökade väntetiderna samt kostnaderna för djurägarna.För oss som veterinärer innebar det en hel del stress och sömnlösa nätter. Då funderade man vad det var för ett “drömjobb” man hade… Sen så fanns det då tillfällen när man lyckas få en otäck gaskolik att släppa, eller vid fellägen då man drog fram en levande kalv som fick dia sin mamma. Det är ju då man känner att man valt rätt!

tandstege9-300x245

 

Vid årsskiftet 08/09 blev jag erbjuden en tjänst som hästpraktiker på heltid av Gammelstads djursjukhus, ett riktigt drömjobb för mig. Äntligen får jag jobba på heltid med mitt stora intresse – hästar!

Våren 2010 tog jag beslut att starta eget företag, och det har varit både jobbigt och roligt. Verksamheten har efterhand blivit alltmer inriktad på enbart häst med devisen “hästens HELA hälsa” i fokus. Med detta menas att jag eftersträvar att få en helhetssyn på problematiken där varje detalj spelar roll för hästens prestation och välbefinnande.

 

Som veterinär blir man aldrig fullärd – och det är det som är tjusningen med jobbet!

%d bloggare gillar detta: